Политическите лидери в Обединеното кралство потвърдиха подкрепата си за Украйна в

...
Политическите лидери в Обединеното кралство потвърдиха подкрепата си за Украйна в
Коментари Харесай

Лондон подкрепи Украйна, дава 250 млн.паунда за снаряди

Политическите водачи в Обединеното кралство потвърдиха поддръжката си за Украйна в деня на втората годишнина от нахлуването на Русия.

 

Премиерът Риши Сунак сподели, че Англия е подготвена да направи " каквото е належащо " и даде обещание съвсем 250 милиона паунда за произвеждане на артилерийски снаряди.

 

Целият политически набор застава твърдо зад Украйна. Това става ден откакто Обединеното кралство разгласи нови наказания против Русия. Риши Сунак, който посети Киев предишния месец, с цел да подпише ново съглашение за сигурност и да разгласи военна помощ от 2,5 милиарда паунда за Украйна, сподели, че " светът би трябвало още веднъж да изтъкне решимостта си в деня на тази мрачна годишнина ".

 

" Сега е моментът да покажем, че тиранията в никакъв случай няма да спечелва и да кажем още един път, че стоиме до Украйна през днешния ден и на следващия ден. Готови сме да създадем каквото е належащо, толкоз дълго, колкото е належащо, до момента в който украинците не завоюват ", съобщи английският министър председател.

 

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър сподели, че " подлостта и варварството " на президента Владимир Путин няма да надделее.

Англия даде обещание да похарчи 245 милиона паунда за артилерийски муниции за Украйна.

 

Артилерията се оказа жизненоважна за триумфите на Украйна, възпирайки съветските сили да създадат обилни пробиви на фронтовата линия, коментиха английски военни специалисти.

 

В допълнение към пакета за финансиране на артилерията и ракетите, беше подписана нова серия от контракти на стойност доста милиони паунда сред отдела за доставки на Министерството на защитата и основаната в Обединеното кралство компания Cook Defense Systems за даване на стотици аварийни гъсенични вериги за танкове и бронирани транспортни средства.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР